Будьмо європейцями: великогабаритним відходам не місце на сміттєвих майданчиках Дрогобича

14:09 9 Серпня 2021

Великогабаритному сміттю не місце на сміттєвих майданчиках міста – на важливості цієї проблеми 9 серпня акцентував увагу міський голова Дрогобича Тарас Кучма під час щотижневої понеділкової наради. За словами керманича міста Котермака, до комунальних служб, а також представників органів влади останнім часом почастішали скарги, що території сміттєвих майданчиків міста заповнені відходами. За словами Тараса Кучма, тут слід чітко розмежовувати про які саме нечистоти іде мова.

Наші сміттєві баки вчасно очищають від побутових нечистот, однак хочу довести до відома громади, що мова іде саме про накопичення великогабаритного сміття, до якого відносимо залишки та відходи після ремонтів, старі меблі, дивани, ванни тощо. Такому великогабаритному сміттю абсолютно не місце на майданчиках та поблизу сміттєвих баків. Оскільки це створює оманливий вигляд, що сміття із Дрогобича вивозять невчасно, а це не так, – наголосив Тарас Кучма.

Також за словами очільника громади, мешканці різних мікрорайонів Дрогобича, які поважають себе та своїх сусідів найперше мали б усвідомити самі, що складувати великогабаритне сміття на майданчиках міста, як мінімум не етично. Відтак за такі речі порушників мали б штрафувати.

У нас при КП «СМУ» функціонує послуга із вивозу великогабаритного сміття. Вона платна, однак це звична практика для кожного європейського міста. Таким чином ми демонструємо повагу один до одного та до нашого міста загалом. Окремо додам – в найближчий час Дрогобич почне реалізовувати практику із роздільного сортування сміття, тому про накопичення великогабаритного сміття поблизу контейнерів – слід назавжди забути, – підкреслив Тарас Кучма.

Додамо, замовити послугу утилізації великогабаритних відходів можна у КП «Служба муніципального управління» за номером телефону – 3-71-25, 3-79-27.

Перейти до вмісту