Будинок для ВПО у Стебнику: в чому проблема та як її вирішуватимуть?

16:32 9 Січня 2023

Наприкінці літа завершилась реконструкція гуртожитку на вулиці Мельника, 4а у Стебнику – його повністю відремонтували та обладнали 32 квартири для вимушено переміщених осіб.

Проект включав в себе не лише ремонтні роботи в гуртожитку, але також реконструкцію електричної підстанції. Так як все обладнання в гуртожитку працює від електрики, він передбачав прокладання нових електричних кабельних ліній з заміною силових трансформаторів.

У зв’язку зі складною ситуацією в країні, регулярними ворожими обстрілами та зруйнованою енергетичною інфраструктурою, заводи, які займаються виготовленням трансформаторів та іншого електричного обладнання, виконують замовлення в пріоритетній черговості, в першу чергу забезпечуючи виготовлення обладнання для відновлення пошкоджених енергетичних об’єктів.

Виконавчі органи Дрогобицької міської ради зробили все можливе для якнайшвидшого отримання необхідних силових трансформаторів. Обладнання було завезене на об’єкт в кінці грудня і станом на сьогоднішній день монтаж силового обладнання в існуючій електростанції завершено. А замовником – КП «Управління капітального будівництва» подані всі необхідні документи для прийняття об’єкту в експлуатацію.

Зважаючи на гостру потребу в житлі серед вимушено переміщених осіб, Дрогобицька міська рада в співпраці з ПрАТ «Львівобленерго» забезпечили подачу електроенергії для гуртожитку по тимчасовій схемі.

А завдяки залученню допомоги від благодійних організацій та міст-побратимів, міська рада обладнала кожну квартиру необхідними меблями та технікою.

Відтак ще з осені сім’ї вимушених переселенців змогли поселитись та проживати в нових квартирах.

В п’ятницю посадовці Дрогобицької міської ради, спільно з представником генпідрядника вкотре обстежили будівлю, поспілкувались з мешканцями та оглянули квартири.

В результаті огляду в кількох квартирах було виявлено вологість, внаслідок недотримання температурного режиму та недостатнього вентилювання приміщень.

Проблема зумовлена й тим, що до моменту реконструкції гуртожиток багато років простоював в закинутому стані. Його десятиліттям не експлуатували, внаслідок чого будівля набрала вологості.

Після обстеження та спілкування з мешканцями було погоджено, що впродовж тижня будівельники проведуть додаткові роботи з метою просушення вологості, обробки стін відповідними засобами та встановлення в квартирах додаткової вентиляції.

Роботи будуть виконані протягом найближчого тижня.

Враховуючи те, що всі роботи, передбачені проектом, виконані, реконструйований будинок буде прийнятий в експлуатацію вже найближчим часом.

Перейти до вмісту