Брифінг щодо ситуації з фінансуванням Заслуженого Прикарпатського ансамблю пісні та танцю України «Верховина»

14:53 3 Листопада 2021

Учасники брифінгу:
Андрій Ковч – заступник міського голови Дрогобича,
Роман Грицай – депутат Дрогобицької міської ради,
Любов Сторонська – представниця колективу ансамблю «Верховина».

Підсумки брифінгу:

Заслужений Прикарпатський ансамбль пісні та танцю України «Верховина» залишився без фінансування. Колектив вже кілька місяців поспіль не отримує заробітної плати та знаходиться під загрозою зникнення.

Скрутні часи розпочались для «Верховини» ще в 2015 році, коли Львівська обласна рада відмовилась фінансувати колектив та в односторонньому порядку передала його Дрогобичу.

Відповідно до рішення Львівської обласної ради від 15 травня 2018 року фінансування колективу мало здійснюватись порівну – Дрогобицька міська рада взяла на себе зобов’язання про 50%-ву підтримку закладу, інші 50% мала забезпечити обласна рада.

Дрогобицька міська рада свої зобов’язання виконала в повному обсязі, а от обласна рада – ні. Відтак колектив ансамблю вже кілька місяців залишається без заробітної плати.

Мова йде не про якісь космічні суми, адже зарплати у нас мінімальні. Але обласна рада нас просто не чує… – зазначає представниця трудового колективу закладу Любов Сторонська.

Дрогобицька міська рада зі своєї сторони повністю підтримує «Верховину», адже колектив такого рівня – це гордість не лише Дрогобича, але й всієї країни.

Для нас дуже важливо, щоб заслужений ансамбль «Верховина» продовжував своє існування і надалі прославляв наш край на теренах всієї України. Адже це ансамбль з багаторічною історією. Рішенням Дрогобицької міської ради було передбачено 3,9 млн грн на підтримку «Верховини». Ми свої зобов’язання виконали в повному обсязі. Дуже шкода, що Львівська обласна рада не виконала своїх зобов’язань і сьогодні колектив опинився під загрозою зникнення, – наголошує заступник міського голови Дрогобича Андрій Ковч.

За словами Романа Грицая, депутати Дрогобицької міської ради планують скерувати звернення до Львівської обласної ради з проханням виконати взяті на себе зобов’язання та дофінансувати колектив Заслуженого Прикарпатського ансамблю «Верховина».

Перейти до вмісту