Британські медики з UK-Med провели 350 консультацій в пунктах поселення внутрішньо переміщених осіб

16:29 5 Травня 2022

З часу повномасштабного вторгнення росії на наші землі, до України прибуло чимало закордонних організацій, які розгорнули тут свою діяльність з метою підтримки українського народу.

Поміж ними – UK-Med, британська неурядова медична організація, яка приїхала в Україну, щоб підтримати українців та працювати з переселенцями, які постраждали від ворожих атак.

У складі команди UK-med – професійні медики, які консультували переселенців та мешканців Дрогобицької громади та оточуючих міст. Починаючи з 28 березня, сімейні лікарі, медсестри та акушер-гінеколог з Великобританії щоденно проводили виїзні консультації у центрах поселення внутрішньо переміщених осіб – гуртожитках та школах громади.

«Ми намагались приділяти особливу увагу тим людям, які через старший вік, або обмежені фізичні можливості не могли самотужки відвідувати медичні заклади. Серед проблем, з якими найчастіше звертались люди – підвищений тиск, болі у м’язах, а також психологічні проблеми у людей, які виїхали з гарячих точок» – розповідає координаторка команди UK-Med Вікторія Парріс.

В кожній виїзній групі, яка відвідувала центри поселення переміщених осіб, працювали лікар, медсестра та перекладач.

«Хочемо відзначити, що місця поселення внутрішньо переміщених осіб у вашій громаді організовані добре. Люди забезпечені усіма необхідними речами. Іноді виникають певні проблеми, але їх швидко вирішують. Станом на сьогодні, орієнтуючись на потреби людей, ми відходимо від терапевтичних послуг на користь послуг психологічної підтримки, адже її потребують практично всі переміщені особи» – зазначає Вікторія Парріс.

Після півторамісячного перебування у Дрогобицькій громаді, команда UK-Med планує переїхати до Чернівців, задля облаштування центру надання психологічної допомоги переселенцям. Згодом рухатимуться ближче до прифронтових зон. Загалом програма перебування в Україні британських медиків та підтримки українського народу розрахована на 18 місяців.

«Нам важливо залучати такі організації та підтримувати з ними тісні контакти. Адже окрім підсилення нашої медичної сфери, ми отримуємо пряму комунікацію з їхніми країнами в частині залучення необхідної медичної чи гуманітарної допомоги» – наголошує заступник міського голови Дрогобича Андрій Ковч.

Перейти до вмісту