Близько двох тисяч саджанців: з нагоди Всесвітнього дня Землі у Дрогобицькій громаді проведуть масштабну висадку дерев

11:49 15 Березня 2023

Ялини, смереки, сосни, модрини, а також дуби, клени, липи та яблуні – Дрогобицька громада поповниться понад двома тисячами саджанців хвойних та листяних дерев. Таку масштабну екологічну ініціативу реалізують в межах акції «Садимо сад і ліс перемоги», яку розпочали зі Стебника і поширюють по інших населених пунктах Дрогобицької громади.

Реалізовують акцію з залученням закладів освіти та культури. Відтак висадку дерев проводитимуть практично в кожному селі, на територіях шкіл, будинків культури, а також з метою відновлення парків та скверів.

Наша акція розпочнеться зі Стебника, де ми плануємо висадку алей, присвячених пам’яті загиблих Героїв. Нашу екологічну ініціативу підтримали школи Дрогобича та багатьох сіл нашої громади, яким ми видаємо саджанці дерев – як хвойних, так і листяних. Головна наша мета – об’єднати людей навколо світлої справи – озеленення нашої землі. Бо українська земля – багата і родюча, вона повинна зеленіти і квітнути, а люди мають бути господарями на ній, – наголошує ініціатор та координатор акції Степан Макар.

У Стебнику при школах висадять алеї пам’яті Героїв. У Дрогобичі до еко-акції також долучились гімназії та ліцеї, за підтримки відділу освіти. У Рихтичах новими саджанцями планують дати поштовх відновленню парку Більського, у Снятинці – парку Тарнавського. Там висадять липи, дуби, хвойні дерева. Локальні еко-акції проведуть практично по всіх селах громади.

Саджанці учасникам передають безкоштовно. Їх вдалось отримати за підтримки Дрогобицького лісгоспу, місцевих фермерських господарств і партнерів з Закарпаття та Чернівців. Загалом – біля півтори тисячі молодих дерев.

Окрім цього саджанці до школи зможуть принести й самі учні, щоб висадити в ході акції іменні дерева. Відтак в сукупності територія Дрогобицької громади може поповнитись двома тисячами молодих дерев.

Висадку дерев планують розпочати в понеділок, 20 березня, о 12:00.

Якщо учасники акції не встигатимуть висадити всі дерева в понеділок, – у Всесвітній день землі, або цьому не сприятиме погода, акцію продовжать. Адже у вівторок весь світ відзначатиме Міжнародний день лісів, а в середу – Всесвітній день води.

Нагадаємо, висадці дерев передував семінар, організований раніше у Стебницькій гімназії №18. Тут зібрались екологи, біологи, освітяни, керівники комунальних підприємств та небайдужі до екології люди.

Паралельно було проведено роботу з вчителями біології освітніх закладів громади.

Перейти до вмісту