Благоустрій: Шляхи вирішення утилізації великогабаритного сміття є

18:13 26 Травня 2020

Сміттєві контейнери чисті, а поруч купи великогабаритного сміття. Про вирішення проблеми утилізації великогабаритного сміття говорили під час щотижневої наради у міськраді.

Міський голова Дрогобича Тарас Кучма вказав комунальникам на неприпустимість ситуації з накопиченням великогабаритного сміття на майданчиках у місті.

«Це неприпустимо, щоб контейнери були пусті, а поруч накопичувалися гілки дерев, шини, будівельні відходи, трава та інший непотріб. Відповідальні посадовці повинні ще раз ознайомити громаду про процедуру утилізації великогабаритного сміття. Крім того, вимагаю подати звіт про притягнення порушників правил благоустрою до відповідальності. На вирішення цієї проблеми маєте тиждень», – звернувся до комунальників Тарас Кучма.

За словами керівника КП «Служба муніципального управління» Володимира Суди, збором та утилізацією сміття займається дочірнє підприємство «Комунальник».

Громадяни, які бажають утилізувати великогабаритне сміття можуть замовити цю послугу, зателефонувавши за номером телефону 3-71-29. Вартість такої послуги за 1 куб. м становить для населення 351,4 грн, для організацій – 379,54 грн. Вартість тарифу складається з вартості послуги вивезення ТПВ та захоронення.

Крім того, Тарас Кучма звернув увагу службам, які здійснюють контроль за дотриманням правил благоустрою. Ці служби повинні оперативніше працювати та виявляти порушників.

Перейти до вмісту