Благодійники з Німеччини передали у Дрогобич та територіальну громаду дороговартісне медичне обладнання

13:52 2 Серпня 2022

З початком повномасштабної війни до допомоги Україні об’єднується  увесь світ. Мова іде про амуніцію для наших військових, продукти харчування для ВПО та постраждалих від гуманітарної кризи міст, засоби гігієни, а також необхідне медичне обладнання. Нещодавно черговий гуманітарний медвантаж прийшов на наші терени із Німеччини – це апарати штучної вентиляції легень, хірургічне, стоматологічне та гінекологічне обладнання, апарати УЗД, кардіографи, стерилізаційні та маніпуляційні шафи, операційні столи, лампи, кушетки.

Обладнання розподілили між кількома медичними установами, зокрема Трускавецькою лікарнею, Меденицькою та Дрогобицькою. Так, у КНП «Дрогобицька міська лікарня №1» було доставлено сучасний операційний електричний стіл, рентген апарат та мікроскоп. Завідувач хірургічного відділення, лікар-хірург Тарас Красногурський зазначив, що отримане обладнання допоможе краще та професійніше обстежувати і проводити операції пацієнтам, які звертатимуться за медичною допомогою в їхню медичну установу.

До передачі та транспортування дороговартісного медичного обладнання долучились: начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, начальник управління ЖКГ Дрогобицької районної військової адміністрації Володимир Годяк, заступник міського голови Трускавця Олексій Балицький, керівник транспортної компанії  Ярослав Павець, підприємець та президент «West Ukrainian Business Club» Олександр Магунь.

Благодійну медичну допомогу медзакладам Дрогобиччини скерували сім’ї доктора Юрґен Гер та доктора Рюдіґер Гер з міста Ротенберг у Німеччині. Таким чином свідомі громадяни із різних куточків світу допомагають Україні наближати перемогу та якісно обстежувати і лікувати пацієнтів в час війни.

 

Перейти до вмісту