Благодійний проект «Велика Паляниця Єдності» згуртував дрогобичан та зібрав кошти на підтримку ЗСУ

10:42 7 Квітня 2022

У Дрогобичі відбувся партріотичний фестиваль «Велика Паляниця Єдності», під час якого надихались українськими піснями та збирали кошти на підтримку українських військових. Задум народився в керівниці ГО «Культура України», ініціаторки проєкту Оксани Гайдук. Втілити усе заплановане допомогло Управління культури та розвитку туризму. Локацією для фестивалю обрали площу біля Народного дому імені Івана Франка.

Головною на фестивалі була велика паляниця, яку спік Дрогобицький хлібокомбінат. Як стверджує Ігор Чава, керівник Управління культури та розвитку туризму, мета проєкту – продемонструвати силу єдності українців та любові до рідної культури.

Паляниця – символ миру та перемоги нашої держави. Завдяки пекарям, які працюють у цей нелегкий час, українці забезпечені хлібом, а військовий пароль «паляниця» не тільки дозволяє виявити ворога, але й рятує життя. Тому наш фестиваль і носить таку символічну та патріотичну водночас назву, – додав Ігор Чава.

До благочинного дійства залучили творчі колективи міста, зокрема Заслужений Прикарпатський ансамбль пісні та танцю «Верховина», акторів Львівського обласного музично-драматичного театру імені Юрія Дрогобича, акторів Харківського національного академічного театру опери і балету імені М.В. Лисенка.

Також до фестивалю долучився народний депутат України Орест Саламаха та представники місцевої влади.

Усі бажаючі мали змогу покуштувати смачну дрогобицьку паляницю, відтак спільно заспівати патріотичних пісень. Окрім цього, присутні складали пожертви.

Як підрахували в Управлінні культури та розвитку туризму – вдалося зібрати майже 4 тис.грн., кошти будуть скеровані на потреби ЗСУ. Також на передову передадуть і частину паляниці.

Перейти до вмісту