Без боргів: завдяки медичній субвенції, медикам трьох установ Дрогобича вдалося покрити п’ятимільйонні борги по зарплаті

17:23 17 Січня 2022

У новий рік увійшли без боргів – завдяки медичній субвенції від ЛОДА вдалося покрити борг у 5 млн. грн. для працівників трьох медичних установ Дрогобича – пологового будинку, стоматологічної поліклініки та міської лікарні №5.

За словами керівника відділу охорони здоров’я ДМР Володимира Чуби, під кінець 2021 року у трьох медичних закладах Дрогобича накопичилися борги із виплати заробітної плати у сумі – 4 млн.700 тис. грн. Зокрема, 2 млн. 663 тис. грн. заборгувало своїм працівникам КНП «Дрогобицький пологовий будинок міста», 2 млн. 12 тис. грн – наростила боргу по зарплаті КНП «Стоматологічна поліклініка», 124 тис. грн – заборгувала «Дрогобицька міська лікарня №5».

Ці борги – дефіцит фінансування по лінії Національної служби здоров’я України, які структура скеровує за надані послуги медичним установам міст. Ситуація виглядала критичною, оскільки в новий 2022 рік ми ризикували увійти з важким економічним становищем – боргами в розмірі 5 млн. грн. Завдяки об’єднаним зусиллям нашого відділу охорони здоров’я, міського голови Тараса Кучми та заступника Андрія Ковча – ми активно працювали над позитивним вирішенням цього питання із Департаментом охорони здоров’я та керівництвом ЛОДА, зокрема із головою – Максимом Козицьким, – наголосив Володимир Чуба.

Спільними зусиллями позитивного вирішення боргової проблеми вдалося досягнути – ЛОДА скерувала медичну субвенцію Дрогобичу у розмірі 5 млн. грн для погашення боргів із заробітної плати працівникам трьох медустанов міста.

Під завершення 2021 року ми могли опинитися в непростій ситуації – з боргами в 5 млн. грн. по зарплаті для медиків. Тому від імені керівництва Дрогобицької громади, висловлюю подяку керівництву ЛОДА за те, що почули нас та підставили дружнє плече допомоги – вишукали можливість та виділили Дрогобичу медичну субвенцію на погашення заборгованості із заробітних плат медикам трьох установ у розмірі майже 5 млн. грн. Повірте, це було непросто і для керівництва ЛОДА, тому висловлюємо вдячність Максиму Козицькому за тісну співпрацю обласної влади із владою органів місцевого самоврядування та розуміння, – підкреслив заступник міського голови Дрогобича Андрій Ковч.

Перейти до вмісту