«Безпека та турбота – те чим ми можемо підтримати зараз», – Тарас Кучма відвідав породіль Дрогобицького пологового будинку, серед яких матері ВПО

9:38 9 Червня 2022

За тиждень, що минає у Дрогобицькому пологовому будинку народилося 6 малюків, із них 2 діток з числа внутрішньо переміщених осіб. Зокрема з Донецької та Сумської областей. Породілля із Донеччини з непростою долею. Жінка покинула рідні місця із двома старшими дітьми та евакуювалась від російської агресії в Дрогобич. Тут цими днями на світ з’явилася її третя дитина – донечка. Однак, з радісною подією в житті, загострилося питання майбутнього проживання матері із трьома дітьми. Про наболіле породілля особисто поділилася в розмові з міським головою Дрогобича під час його традиційного візиту в медичну установу міста. Очільник громади пообіцяв взяти питання на контроль та з допомогою соціальних служб прилаштувати родину для подальшого перебування в Дрогобичі.

Окрім слів підтримки, за традицією, міський голова кожній породіллі вручив пакунок із необхідними речами для новонароджених – це і дитячий одяг, харчування, іграшки, коцики, пляшечки тощо.

Такі пакунки щотижня, із початку війни, міський голова разом з начальницею відділу сім’ї та молоді Олександрою Пашко возять в пологову установу міста. За твердженнями Тараса Кучми – підтримка жінок, які стають матерями, а тим паче жінок з числа внутрішньо переміщених осіб, наразі є дуже важливою.

За ініціативи відділу сім’ї та молоді ми кожного тижня впродовж кількох місяці відвідуємо породіль. Ці жінки героїні, бо народжують в непростий час. Тому так важливо їх підтримати та заспокоїти, особливо тих матерів, які прибули до нас із зон бойових дій. У нас, на щастя, безпечно то ж ми раді допомогти, надати належний медичний супровід і догляд за породіллями і новонародженими. Щиро радію, що дрогобицька громада щотижня поповнюється новими мешканцями, – зазначив Тарас Кучма.

Як наголошує Олександра Пакшко, пакунки для породівель не є «Пакунком малюка», який видають за місцевою соціальною програмою. До формування пакунків долучаються меценати, спонсори тощо. У міській раді є бачення добру ініціативу втілювати в життя до кінця цього року.

Перейти до вмісту