Безпека понад усе: комунальні служби Дрогобича до 1 червня зобов’язали обстежити та відремонтувати дитячі майданчики в місті

15:06 15 Травня 2023

Комунальні служби міста проінспектують дитячі майданчики та відремонтують ті, де є така потреба. Відповідне доручення комунальникам Дрогобича під час щотижневої понеділкової наради дав міський голова Тарас Кучма. За його словами – наближаються літні канікули, тож діти, а особливо школярі, матимуть більше вільного часу і проводитимуть його у активному дозвіллі на дитячих майданчиках.

Закликаю вас до 1 червня обстежити усі дитячі майданчики в місті та навести там не просто лад, а відремонтувати ті, де є така потреба. Адже маємо найперше подбати про безпеку дітей, а вона залежить від належного стану та вигляду, не зношених елементів гойдалок та дотримання усіх технічних параметрів на дитячих майданичках, – наголосив Тарас Кучма.

За словами керівника Департаменту міського господарства Ростислава Пошивака – у Дрогобичі та громаді налічується до 40 майданчиків: дитячих та спортивних. Частина із них знаходиться на балансі КП «СМУ», частина – в ЖЕО. Відтак, кожна із комунальних служб в підпорядкування якої є дитячі майданчики зобов’язана відповідати за їхнє утримання та належний вигляд усіх ігрових елементів там. Як повідомив Володимир Суда, керівник КП «СМУ» – працівники їхньої служби періодично проводять обстеження дитячих майданчиків та ремонтують і замінюють зношені елементи та конструкції.

Своєю чергою закликаємо відвідувачів дитячих майданчиків, зокрема молодь, дбайливо ставитися до майна громади та берегти його. Не нищити дитячі гойдалки та інші ігрові елементи майданчиків, а також лавочки, які є на майданчиках. Адже дбайливе користування продовжує життя гойдалок на майданчиках, – закликав Володимир Суда.

Інспектування дитячих майданчиків на наявність поломок на них у Дрогобичі стартує в ці дні. Відтак, до початку літа комунальні служби мають відремонтувати чи замінити усі зношені деталі та елементи на майданчиках.

Перейти до вмісту