Безпека на Водохреща: рятувальники закликають здійснювати купання у спеціально відведених місцях

15:06 17 Січня 2022

На свято Водохреща у  Дрогобицькій громаді з року в рік більшає охочих пірнути в полонку . Медики наголошують, що пірнання без підготовки може зашкодити здоров’ю.

З метою безпеки для людей, які готові 19 січня  окунутися в  йорданських водах, надзвичайники міста повідомляють про те, що нестимуть чергування біля певних водних об’єктів Дрогобича. Зокрема, 19 січня, палатки рятувальників буде розгорнуто біля озера в парку ім. Б. Хмельницького (початок о13.00), водойми на вул. С. Наливайка (початок о 13.00), водойми на вул. І. Франка ТзОВ «Тандем» (початок о 12.00). За попередньою інформацією, на цих водних об’єктах чергування окрім надзвичайників нестимуть і медики.

Такі спільні заходи медиків та рятувальників проводяться з метою запобігання нещасних випадків на водних об’єктах під час Йорданських купань.

Цьогоріч чергування рятувальників у місцях проведення масових купань поблизу водних об’єктів забезпечуватимуть фахівці Дрогобицького РУ ГУ ДНС України у Львівській області та 2-го центру швидкого реагування ДСНС України.

Роботу бригад швидкої медичної допомоги забезпечуватимуть фахівці Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Рятувальники закликають керівників клубів «Посейдон», «Криголам», ТзОВ «Тандем» та усіх любителів окунутися в ополонці дотримуватися таких правил поведінки біля водойм, зокрема:

пам’ятайте, що перебування в крижаній воді у незагартованих людей може призвести до загального переохолодження організму. При його перших ознаках – ознобі, тремтінні, посинінні шкіри, болі у пальцях рук і ніг – людині негайно необхідно надати допомогу. При легкому ступені переохолодження постраждалого достатньо тепло одягти, напоїти гарячим чаєм та змусити виконувати інтенсивні фізичні вправи. У разі середнього і важкого переохолодження – розтерти вовняною тканиною, зробити масаж усього тіла. Потім тепло одягти, укласти в ліжко. Зігрівання повинно бути поступовим, щоб не було різкого перепаду температур. Під час святкування не заходьте у воду в нетверезому стані. Не залишайте дітей без нагляду поблизу річки чи ставка під час святкування. Подбайте про своє здоров’я та здоров’я своїх близьких. Не нехтуйте правилами безпечної поведінки на льоді.

Перейти до вмісту