Безпека громадян: Тарас Кучма зустрівся з головами ОСББ мікрорайону Самбірської

16:14 9 Лютого 2022

8 лютого у світлиці міської ради відбулась зустріч голів ОСББ мікрорайону вулиці Самбірської з міським головою Тарасом Кучмою. Головним питанням, яке було на порядку денному – інформування людей та координація дій в разі виникнення надзвичайної ситуації.

Участь у зустрічі також взяли перший заступник міського голови Ігор Герман, радник міського голови, відповідальний за зв’язки з громадськістю Павло Цвігун та депутат міської ради Володимир Дзерин.

Учасники зустрічі обговорили найактуальніші питання, що стосуються укриття населення у разі виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з загостренням воєнних дій.
Ряд будинків на Самбірській не має власних підвальних приміщень, тож укриття мешканців повинне здійснюватись в найближчих до них захисних спорудах.

Наразі комісія, створена в Дрогобицькій міській раді, проводить обстеження всіх захисних споруд на факт їх придатності для укриття населення. Кожне приміщення має бути сухим та не захаращеним зайвими предметами. На час необхідної евакуації населення всі захисні споруди повинні бути забезпечені освітленням та необхідною кількістю питної води.

Війна триває восьмий рік, але тут, на Західній Україні, люди її не відчували. Та сьогодні ворог вже не за тисячу двісті кілометрів на Сході, а набагато ближче – на Півночі. Ніхто не думав, що до такого дійде. Вся необхідна робота вже ведеться. Ми всі на місці, все під контролем. Головне, що потрібно від Вас – донести до людей необхідну інформацію та забезпечувати спокій, – наголосив Тарас Кучма.

Наразі в кожному ОСББ мають бути сформовані волонтерські групи з числа кількох добровольців, які координуватимуть дії у разі надзвичайної ситуації та скеровуватимуть людей у правильному напрямку, за необхідності допоможуть іншим, нададуть медичну допомогу та знижуватимуть градус напруги і паніки серед людей. Після того, як ОСББ подадуть списки волонтерів – ці люди пройдуть короткий навчальний курс від військових інструкторів.

Окрім нагальних питань, що стосуються безпеки мешканців, на зустрічі було обговорено поточну роботу в житлово-комунальній сфері, черговість ремонту вулиць та прибудинкових територій, благоустрій мікрорайону, проекти, що реалізуються шляхом співфінансування, проблемні питання мікрорайону вулиці Самбірської та плани на поточний рік.

Перейти до вмісту