АТО/ООС: Представники держструктур та ветерани війни зібралися у Дрогобичі

16:22 9 Липня 2021

З навчальним візитом до Дрогобича завітали Ольга Данилова – радниця міністра у справах ветеранів, Аліна Масло – представниця Міністерства у справах ветеранів, представник ООН та представники територіальних відділів Міністерства у справах ветеранів України та громадських організацій ветеранів АТО/ООС із Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Запорізької та Луганської областей.

Мета візиту: вивчення досвіду соціалізації ветеранів АТО/ООС, знайомство з новітніми підходами медико-психологічної реабілітації, вивчення успішного досвіду взаємодії місцевого самоврядування та ветеранської спільноти, дослідження прикладів ефективної взаємодії громадських організацій та влади для вирішення локальних проблем, знайомство з діяльністю ветеранських просторів.

Про це повідомили в управлінні соціального захисту населення.

Під час зустрічі відбулося вручення ордену за особисту мужність виявлену у захисті державного сувернітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському нородові Іванику Володимиру Васильовичу посмертно. Міський голова Дрогобича Тарас Кучма, секретар ради Орест Каракевич та начальник відділу у Львівській області Міністерства у справах ветеранів Володимир Шамрай вручили орден за мужність ІІІ ступеня матері загиблого – пані Галині Іваник.

Також Тарас Кучма та Орест Каракевич розповіли про стан справ у Дрогобицькій громаді щодо підтримки воїнів, їх реабілітації та працевлаштування.

Важливі факти:
Упродовж 2017 – 2021 років 11 воїнів та три сім’ї загиблих військових отримали грошову компенсацію за належні для отримання жилі приміщення та придбали житло відповідно до державних програм.

Станом на 01.07.2021р. Дрогобицькою міською радою надано 468 дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд учасникам АТО/ООС та членам сімей загиблих/померлих учасників АТО/ООС.

Перейти до вмісту