Апеляцію задоволено: суд підтвердив законність дій керівництва громади

15:09 25 Жовтня 2021

Про юридичні справи та рішення судів у п’ятницю, 22 жовтня, під час Інформаційної години з керівництвом громади проінформував заступник міського голови Володимир Коцюба.

Насамперед посадовець відзначив роботу фахівців управління правового забезпечення, а саме те, що за короткий період часу їм вдалося здобути низку перемог у судах.

21 жовтня було скасовано неправомірне рішення Львівського окружного Адміністративного суду від 9 червня 2021року.

Коротка передісторія полягає в тому, що працівниця виконавчого комітету Дрогобицької міської ради Марія Ярошович 3 вересня 2020 написала заяву на звільнення з роботи за згодою сторін. Після її звільнення вона кардинально змінила думку і вирішила оскаржити своє звільнення в судовому порядку та подала позовну заяву про поновлення на роботі та стягнення коштів за час вимушеного прогулу.

Після численних судових засідань Львівським окружним адміністративним судом в червні місяці 2021 року ухвалено рішення про скасування розпорядження міського голови про звільнення, поновлення працівниці на посаді та стягнення з виконавчого комітету Дрогобицької міської ради на користь працівниці середнього заробітку за час вимушеного прогулу. Відтак працівниця отримала можливість стягнути з громади понад 152 тис. грн.

Не погодившись з даним рішенням, виконавчим комітетом Дрогобицької міської ради була подана апеляційна скарга.

21 жовтня 2021 року колегія суддів Восьмого апеляційного адміністративного суду скасувала рішення Львівського окружного адміністративного суду від червня 2021 року та відмовила позивачці у задоволенні її позовних вимог.

«Дане рішення апеляційної інстанції підтвердило законність і правильність дій міського голови та професіоналізм працівників управління правового забезпечення», – наголосив Володимир Коцюба.

Також у жовтні 2021 року на користь Дрогобицької міської ради Господарським судом Львівської області ухвалено наступні рішення:

4 жовтня суд ухвалив рішення про стягнення з Відповідача – Обслуговуючого кооперативу «Гаражний автолюбитель» на користь Дрогобицької міської ради Львівської області за період з листопада місяця 2019 року по лютий 2021 року безпідставно збережені кошти орендної плати в розмірі 374 704, 23 грн. за користування земельною ділянкою на позадоговірній основі.

7 жовтня суд ухвалив рішення про стягнення з Відповідача – Товариства з обмеженою відповідальністю «Український Центр Енергоремонт» на користь Дрогобицької міської ради Львівської області за період з липня 2020 року по грудень 2020 року орендної плати в розмірі 126 986, 37 грн. заборгованості за користування земельною ділянкою на підставі Договору оренди землі.

При набранні даних рішень законної сили накази суду будуть передані у виконавчу службу для порушення виконавчого провадження та стягнення коштів з боржників на користь Дрогобицької міської ради, у відповідності до Закону України «Про виконавче провадження».

Також посадовець зазначив, що є й більш відповідальні боржники. Так після отримання позовної заяви Дрогобицької міської ради до ТзОВ «Науково-виробниче підприємство «Ременергокомплектація», було самостійно оплачено заборгованість не лише в межах суми позову, але й за період оренди земельної ділянки з лютого 2021 року по липень 2021 року. Оплачена сума становить 231 970, 04 грн. (у тому числі 128 000, 00 грн. суми позову).

20 жовтня Окружний адміністративний суд м. Києва прийняв рішення по справі за позовом адвоката Осінчука В.Б. до КМУ, ЦВК України, і третя особа – Дрогобицька міська рада про скасування розпорядженням КМУ від 12.06.2020 року № 718-р “Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Львівської області”, який хотів скасувати сам факт утворення Дрогобицької ОТГ.

Під час розгляду справи Адвокат Осінчук В. Б. надав суду Договір про надання юридичних (правових) послуг, укладений 27.11.2020 року між Стебницькою міською радою (підписано П. Старосольським) та адвокатським об’єднанням «Павленко і партнери».

Проте, в архіві виконкому Дрогобицької міської ради, даний Договір відсутній, що свідчить про укладення цього договору після втрати П. Старосольським своїх владних повноважень та фіктивність цього договору.

Суд був повідомлений про те, що вказаний договір є нікчемним.

Відтак, суд прийняв ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду. Тим самим фахівці управління правового забезпечення відстояли утворення Дрогобицької міської територіальної громади.

Перейти до вмісту