Андрій Ковч: Чому Дрогобич з передбачених 14 мільйонів гривень може отримати лише 4?

18:59 29 Квітня 2020

14 мільйонів гривень – саме стільки коштів необхідно для виконання основних робіт з будівництва центру «Документ-Сервіс Дрогобич».

Оскільки будівництво Центру відбувається у межах реалізації проєкту Державного фонду регіонального розвитку, то 14 мільйонів гривень мали би виділити з державного бюджету.

Однак, замість очікуваних та задекларованих 14 мільйонів гривень, Дрогобичу виділяють лише 4, – про це на своїй сторінці у Faсebook повідомив депутат Львіської обласної ради від Дрогобиччини Андрій Ковч.

За словами Андрія Ковча, керівництво Львівської обласної державної адміністрації висловило позицію про те, що незважаючи на те, як працюють та стараються органи влади на місцях, всі території отримуватимуть кошти рівно та пропорційно, відповідно до кількості населення. Однак при розподілі коштів, в тому числі ДФРР, задекларований принцип рівності та пропорційності не дотримується.

«У Дрогобичі та Стебнику мешкає майже 100 тисяч населення, що без Львова становить 6% мешканців Львівщини.
Сума коштів ДФРР, яку розподіляли, становить 235 млн грн. Відтак 6% від загальної суми складає 14 млн грн, а не 4, які були кинуті як подачка…
Прикро, що слова про рівність та пропорційність наразі залишаються лише словами», – зазначив депутат Львівської обласної ради.

Андрій Ковч зазначив, що разом з колегами звертатиметься до вищих органів державної влади про повернення Дрогобичу «відібраних» коштів, адже такий вчинок повністю нівелює загальнонаціональну програму про державу в смартфоні та те, що громади повинні у комфортних умовах отримувати послуги, у тому числі й державні.

Нагадаємо, на базі центру «Докумен-Сервіс Дрогобич» заплановано об`єднати адмінпослуги не лише державних установ, а і всіх комунальних підприємств міста, зокрема КП «Дрогобичводоканал», КП «Дрогобичтеплоенерго», Управління праці та соціального захисту населення та ін. У Центрі повинні працювати один або декілька спеціалістів від визначених структурних підрозділів міської ради, що буде дуже комфортним для дрогобичан, оскільки тоді не потрібно буде ходити по всіх комунальних підприємствах поокремо, бо всі послуги будуть доступними для отримання у центрі публічних послуг «Документ-Сервіс Дрогобич».

Фото: “Варто – Галицькі новини”

Перейти до вмісту