Андрій Ковч та Роман Шагала взяли участь в обговоренні законопроєкту про державну програму “Питна вода України на 2022-2026 роки”

8:12 27 Вересня 2021

23 вересня, у Києві відбулося відкрите засідання міжфракційного депутатського об’єднання “Питна вода” щодо важливості прийняття проєкту ЗУ “Про Загальнодержавну цільову соціальну програму “Питна вода України” на 2022-2026 роки” (реєстраційний №5723). Відповідно до цього проєкту, передбачено з державного бюджету скерування 17 млрд грн на реконструкцію систем водопостачання та водовідведення.

Участь у засіданні взяли заступник міського голови з гуманітарних питань Андрій Ковч та начальник КП “Дрогобичводоканал” Роман Шагала.

У результаті засідання була ухвалена резолюція, згідно з якою запропоновано підтримати обговорений законопроєкт, передбачити у 2022 р. необхідні для виконання програми кошти не менше ніж 1 млрд грн. У 2021 р. спрямувати не менш як 10% загального обсягу коштів соціально-економічного розвитку на реалізацію проєктів із забезпечення постачання якісної питної води.

Зі слів Романа Шагали, основне зауваження, яке лунало чи не від усіх промовців – запропонований розподіл коштів між областями не є об’єктивний. Саме таку риторику на засіданні відстоювали представники Дрогобича. Для прикладу, Івано-Франківській області передбачено скерувати 1 млрд 52 млн грн, а Львівській обл. лише 22,4 млн при тому, що проблеми скрізь однакові. У підсумку було зазначено, що вкрай необхідно переглянути розподіл коштів по областях і провести його на принципах рівності та об’єктивності.

Перейти до вмісту