Андрій Ковч: З 2019 року запис дітей у заклади освіти проводиться виключно на основі технології blockchain

10:04 1 Лютого 2022

З 2019 року у Дрогобичі працює одна з кращих практик – електронна черга запису дітей у дошкільні, шкільні та позашкільні установи, яка працює на основі технології blockchain. Ця система унеможливлює будь-які маніпуляційні дії з порядком черги, а батькам не доводиться відвідувати відділ освіти чи навчальний заклад для запису дитини. Цю процедуру можна здійснити онлайн.

Сервіс працює згідно рішення виконавчого комітету № 52 «Про впровадження електронної реєстрації у перші класи закладів загальної середньої освіти та перехід електронної реєстрації у закладах дошкільної освіти у систему blockchain».

Кожен навчальний заклад має уповноважену особу, відповідальну за електронну реєстрацію дітей по технології blockchain.

У зв’язку з надходженням кількох скарг від батьків щодо порушення процедури реєстрації дітей з боку освітніх закладів, задля вирішення проблеми, у ситуацію втрутився заступник міського голови Андрій Ковч. Посадовець провів нараду з керівництвом та відповідальними особами відділу освіти. Під час наради заступник міського голови наголосив, що з червня 2019 року набір дітей відбувається виключно на основі системи blockchain.

Ми позиціонуємо Дрогобич, як розумне місто. Система blockchain дала можливість позбутися ганебного явища, яке існувало у системі освіти – маніпуляції з чергами запису у дитсадок чи школу. Щоб впровадити цю систему, команді міського голови довелося докласти чимало зусиль. Тому сьогодні ми не дозволимо керівникам окремих навчальних закладів повертати цю ганебну практику і вносити деструктив у роботу системи освіти, – наголосив Андрій Ковч.

Відтак посадовець зобов’язав відділ освіти здійснювати моніторинг реєстрації дітей та оперативно реагувати на скарги від батьків.

Сервіс реєстрації дітей в освітні заклади доступний на офіційному порталі Дрогобицької міської ради в розділі SMART CITY. Для реєстрації дитини в перший клас, дошкільну чи позашкільну установу потрібно пройти авторизацію, а згодом, обравши необхідний заклад громади, здійснити процедуру реєстрації дитини. Після цього батьки чи особа, яка реєструє дитину, має постійний доступ до електронної черги, бачить позицію своєї дитини в черзі та отримує інформацію про підтвердження реєстрації чи відмову (в разі відсутності місця в конкретній освітній установі) на електронну пошту.

Перейти до вмісту