Акція #екоквітень: Освітян запрошують долучитися до місячника довкілля

10:17 1 Квітня 2021

Освітяни долучаються до проведення толок під загальним гаслом #екоквітень.

Пропонуємо освітянам Дрогобицької міської ТГ долучитися до проведення місячника довкілля.
Спалювання трави, вирубка дерев, стихійні сміттєзвалища, забруднення водойм – ось верхівка екологічного айсберга Дрогобиччини. Або, швидше навіть, спусковий механізм, що провокує майбутні посухи, повені та інші лиха.

Щовесни в Галичині громади влаштовують толоки. Ця давня традиція – не звичайне прибирання, а справжня допомога довкіллю. Бо не можна підвищити якість життя, не подбавши про екологію. Тож заохочуємо освітні заклади територіальної громади зняти коротке відео до 2 хвилин з такої-от толоки чи іншої акції, яка сприятиме покращенню стану нашого довкілля. Але нехай це буде про конкретні кроки, а не просто про наміри. Бо саме «живими» діяльними прикладами дорослі можуть навчити дітей дбати про планету постійно.

Насамкінець нагадаємо усім відоме прислів’я американських індіанців, яке оголює суть бездумного господарювання: коли буде зрубане останнє дерево, коли буде отруєна остання річка, коли буде впіймана остання риба, – лише тоді ви зрозумієте, що гроші неможливо їсти.

Долучіться до нашого проєкту, а ми змонтуємо усі відео разом. Прибирання зробить довкілля чистішим, а ролик надихне інших на допомогу довкіллю.

Відеоролики просимо надсилати до 26 квітня 2021 року на електронну адресу: [email protected]

Відділ освіти

Перейти до вмісту