Актуальны запитання щодо отримання пільг на оплату житлово-комунальних послуг

18:01 1 Грудня 2021
Які обставини впливають на надання пільг?
Громадяни, які отримують пільги на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу, повинні одразу повідомляти управління соціального захисту населення про зміни обставин, які впливають на їх надання.
Такими обставинами є:
➡️зміна місця реєстрації та/або фактичного проживання пільговика або члена його сім’ї;
➡️зміни у складі сім’ї (одруження, розлучення, народження дитини, смерті члена сім’ї);
➡️зміна характеристик житла (встановлення приладів обліку, зміна переліку отримуваних житлово-комунальних послуг та їх виконавців, тощо) та інші обставини, які випливають на надання пільг.
 
Який період встановлено для нарахування пільг на опалення?
Для громадян, які використовують теплову енергію (для потреб централізованого або автономного опалення), природний газ або електричну енергію (для індивідуального опалення), опалювальний період для надання пільг установлюється з 16 жовтня до 15 квітня включно.
 
Як нараховуються пільги на електричне опалення?
У разі відсутності газового індивідуального опалення пільговики, які використовують для обігріву приміщень побутові електроприлади, мають право з 01 жовтня 2021 року на електричне опалення. Для розрахунку розміру пільги застосовуються соціальні нормативи на комунальну послугу з постачання та розподілу електричної енергії для індивідуального опалення – 30 кВт•г на 1 кв. метр опалюваної площі на місяць в опалювальний період. Соціальна норма житла, в межах якої держава надає громадянам пільги на оплату комунальних послуг для індивідуального опалення незалежно від джерела та виду енергії 21 кв. метр опалюваної площі на одну особу та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю.
Зазначені розрахунки здійснюються за умови відключення від центрального опалення, на підставі акту обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства та акту обстеження стану зовнішньо- і внутрішньобудинкових електромереж щодо їх відповідності вимогам нормативно-правових актів, що проведені організаціями, які здійснюють обслуговування таких мереж. Форма акту обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства затверджується Мінсоцполітики.
 
За додатковими роз’ясненнями звертатися до управління соціального захисту населення Дрогобицької міської ради за адресою:
🏫м.Дрогобич, пл.Ринок, 1, каб. 12 або за телефонами: ☎️ 3-85-14, 068-059-93-13;
🏫м.Стебник, вул.Симоненка, 24, каб. 2 або за телефонами: ☎️44-10-09, 095-046-14-80.
 
❗️Подати документи можна через адміністратора у Вашому старостинському окрузі!
Перейти до вмісту