Не пропустіть: 25 грудня на площі Ринок пройде фестиваль Різдвяних шопок

15:08 21 Грудня 2021

25 грудня у Дрогобичі відбудеться грандіозне святкове дійство – фестиваль Різдвяних шопок. В одній локації, на площі Ринок зберуть майже три десятки шопок з Різдвяними вертепами.

Фестиваль-виставку шопок у Дрогобичі організовують вперше. Однак вже цьогоріч до неї долучились практично всі населені пункти Дрогобицької громади.

«Ідея проведення фестивалю шопок не нова. Вона була започаткована в Італії та поширилась по багатьох європейських країнах. Цього року ми також організовуємо таке чудове свято і хочеться подякувати всім громадам, які долучились до створення унікальних Різдвяних шопок» – наголошує начальниця відділу культури та мистецтв Леся Татарська.

Станом на сьогоднішній день у Дрогобичі та селах Дрогобицької громади виготовили вже 24 шопки. До реалізації задуму долучились народні доми Дрогобицької громади, працівники яких власними силами втілювали цікаві та креативні ідеї Різдвяних шопок.

Організацію робіт та збір готових композицій взяв на себе директор культурного центру «Каменяр» Іван Сех. В приміщенні центру вдалось зібрати цікаві та креативні роботи. В одній із шопок Вертеп виготовлений із макаронів. Є багато класичних варіантів, але кожна робота по-своєму унікальна та неповторна.

«Різдво – це сімейне свято. Вертеп відображає нашу духовність. Пустімо в свої душі і серця новонародженого Христа і наш світ буде прекраснішим. Така подія відбувається лише один раз в рік, – тому щиро усіх запрошуємо!» – наголошує директор КЦ «Каменяр» Іван Сех.

Фестиваль-виставка Різдвяних шопок триватиме лише один день, – 25 грудня, з 12:00 на терасі закладу «Franko beef & burger».

Перейти до вмісту