Американська компанія SmartAid вчергове підтримала Дрогобич: у пологовий будинок скерували термоковдри для немовлят

16:15 19 Січня 2023

Світова спільнота продовжує підтримувати Україну в боротьбі з агресором та допомагає цивільному населенню, містам, медичним закладам тощо. Так, 18 січня, американська компанія SmartAid скерувала в Дрогобицький пологовий будинок 14 термоковдр для новонароджених. Делегацію та медвантаж зустріли та прийняли керівник відділу охорони здоров’я Володимир Чуба та генеральний директор КНП «Дрогобицька міська лікарня №1» Андрій Коцюба. Організував візит благодійників заступник міського голови Дрогобича Андрій Ковч, який наразі проходить службу у лавах Національної Гвардії України.

За твердженнями Володимира Чуби – медичне підкріплення є вкрай важливим та необхідним для пологової установи в час війни.

Під час повітряних тривог у термоковдрах можна евакуйовувати немовлят у бомбосховища. Оскільки термоковдри слугують переносками для малюків. Відтак у них малюкам буде тепло та комфортно. Тому матері можуть не хвилюватися за здоров’я своїх чад, – наголосив Володимир Чуба.

Загалом, у Дрогобицькому пологовому будинку міста за останній рік на світ народилося понад 800 малюків. Із початком повномасштабного вторгнення місто Котермака прийняло тисячі внутрішньо переміщених осіб, чимало жінок тут народили своїх немовлят. Тож завдяки допомозі від численних міжнародних фундацій та організацій уся отримана гуманітарна меддопомога є вкрай важливою та затребуваною.

Медичні засоби, перев’язочні матеріали, а також 11 карет екстреної допомоги, які ми отримали з початку війни від наших партнерів з закордону – суттєва підтримка для нашої медичної установи міста. Зокрема це дозволило 8 автомобілів скерувати на передові позиції до наших воїнів. Також, в перші дні повномасштабного вторгнення саме перша міська лікарня приймала на лікування поранених бійців. Тому гуманітарна медична допомога для нас є важливою та на часі, – додав Андрій Коцюба, керівник КНП «Дрогобицька міська лікарня №1».

Додамо, американська компанія SmartAid не вперше підтримує Дрогобич в боротьбі з агресором. Міжнародна фундація уже скеровувала у місто Котермака необхідне обладнання для фронту, ДСНС та правоохоронних органів. А також мультимедійне обладнання для навчальних закладів міста. Окремим вантажем надійшли навігатори, led ліхтарі, телефони компанії Caterpillar, переносні акумулятори для живлення побутових пристроїв, Wi-Fi роутери та смарт класи, а саме ноутбуки, стереосистеми, проектори, а також ліки.

Перейти до вмісту