Візит дружби та підтримки: до Дрогобича прибула офіційна делегація з Грайфсвальда

14:53 29 Травня 2024

У перший день повномасштабного вторгнення росії в Україну, у німецькому місті Грайфсвальд підняли український прапор. Він досі майорить там і висітиме доти, поки в нас триватиме війна – як символ абсолютної підтримки України у протистоянні ворогу.

Про це заявив сьогодні бургомістр Грайфсвальду д-р Штефан Фасбіндер під час чергового офіційного візиту до Дрогобича.

Кількаденний візит офіційної делегації з Грайфсвальду є візитом дружби та окреслення подальшої співпраці.

Сьогодні офіційну делегацію на чолі з бургомістром Грайфсвальду прийняв міський голова Дрогобича Тарас Кучма. У прийомі взяли участь заступник міського голови Юрій Кушлик, депутат міської ради Андрій Лучків, начальник відділу охорони здоров’я Володимир Чуба, начальник організаційного відділу Ірина Кушнір та менеджер КУ «Інститут міста Дрогобича» Сергій Задворних, який курує напрямок співпраці з Німеччиною.

Я щиро вдячний за те, що ви знайшли час приїхати до нас особисто. Україна сьогодні проходить дуже важкі випробування. Кожна родина у нас переживає свій біль від пройдених страждань та понесених втрат. Це великий тягар, який ми несемо всією країною. Так, в нашому регіоні відносно безпечно, але ми маємо величезні потреби у медичній та психологічній реабілітації воїнів та людей, які постраждали від війни. Ми глибоко цінуємо нашу співпрацю, вдячні за вашу підтримку та допомогу і зробимо все від нас залежне, щоб поглибити нашу співпрацю і реалізувати нові важливі проекти – наголосив під час прийому очільник громади Тарас Кучма.

У складі делегації до Дрогобича завітали представники університетської та медичної спільноти Грайфсвальда, зокрема в галузі психології. Впродовж двох днів вони матимуть змогу відвідати освітні та медичні установи Дрогобицької громади, оглянути реалізовані проекти та зафіксувати для себе потреби, які є на сьогоднішній день в громаді.

Я дякую за те, що в такий непростий час ви організували для нас теплий прийом. Ми вдруге у Дрогобичі, тому нам особливо помітно зміни, які відбуваються у вашому місті. З однієї сторони ми бачимо ваш розвиток, а з іншої сторони – ті біди та проблеми, які принесла вам війна. Ми тут, бо готові надавати вам допомогу – там, де вона найбільше вам потрібна. А візит – це добра можливість з’ясувати, які саме сфери потребують підтримки – наголосив бургомістр Грайфсвальду Штефан Фасбіндер.

Під час прийому сторони обмінялись символічними подарунками. Тарас Кучма вручив подяку бургомістру Грайфсвальду за систематичну підтримку, картину, намальовану талановитою 12-річною дрогобичанкою з зображеною церквою св. Юра та розмальований тубус від бойового снаряду.

Штефан Фасбіндер вручив Тарасу Кучмі символічну ручку для підписання важливих документів, з побажанням – підписання подальших партнерських угод, які будуть рушієм взаємної співпраці та розвитку наших громад.

Після офіційного прийому в стінах Ратуші, делегація відвідала Алею пам’яті в парку Степана Бандери, де гості спільно вшанували пам’ять полеглих Героїв, які віддали свої життя за Україну.

Нагадаємо, партнерські відносини між німецьким Грайфсвальдом та українським Дрогобичем зав’язалися ще у 2017 році. У червні 2019 року між Дрогобичем та Грайфсвальдом було підписано договір про співпрацю. В час повномасштабного вторгнення німецькі партнери неодноразово підтримували Дрогобицьку громаду – пакети допомоги включали в себе планшети, мультимедійні дошки, ігрове обладнання для дітей. Також були пакети підтримки комунальної сфери та генератори – в час енергетичної блокади.

Перейти до вмісту